Pôst 21 – deň 15

ČAS ČÍTANIA: 1 MIN

Upierajme zrak na Ježiša, pôvodcu a završovateľa našej viery.
Židom 12:2

Výzvou pre tento nastávajúci rok je správne zameranie nášho pohľadu. Na čo sa ľudia mnohokrát pozerajú sú problémy, ťažkosti, pominuteľné veci, alebo sa pozerajú na ľudí, ktorí nás môžu zmiasť, alebo zviesť z nášho správneho zamerania sa na Pána.

Písmo hovorí, že prorok Ezechiel bol dovedený do údolia suchých kostí a mohol si povedať: “čo tu vlastne robím, tu už nič nepomôže”, alebo ako to povedali samotné kosti, ktoré si hovorili “zahynula naša nádej, sme stratení”. Ale bol tam Hospodin, ktorý ho povzbudil aby sa na veci pozeral inak – hovorí mu: “Prorokuj k týmto kostiam a potom prorokuj k Duchu”. A veci sa začali meniť.

Verím, že aj nás Pán svojim Duchom povzbudzuje, aby sme sa začali pozerať na nášho Pána a dokonávateľa našej viery a skrze Ducha Svätého začali prorocky hovoriť do našich nemožných situácií, do našich problémov, do našich rodín, do nášho zamestnania, do našich vzťahov – prorokujme život a hojnosť, jednotu a lásku, slobodu a víťazstvo.

Pretože v podstate to aj tak nie je naše víťazstvo, ale Jeho, to nie je naša sila, čo pôsobí zmenu, ale moc Ducha Svätého, my sme len nástroje, ktoré sa dali k dispozícii Majstrovi! Dáš sa mu k dispozícii?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.