Pôst 21 – deň 16

ČAS ČÍTANIA: < 1 MIN

K získaniu elektrickej energie je potrebný určitý elektrický zdroj. Aj pre nás, nasledovníkov Krista, je nevyhnutné napojenie sa na jediný a absolútny životný zdroj – je ním sám Ježiš.

Židom 12:2 nás vyzýva, aby sme svoj zrak upierali na Neho. Občas sa nám to môže javiť nereálnym či nemožným. Je predsa množstvo iných skutočností, ktoré si vyžadujú našu neodkladnú pozornosť … deti, domácnosť, práca či štúdium, vlastné zdravie … a zoznam môže pokračovať. Ak však túžime odhodiť všetko zlé a nepotrebné a naozaj vytrvalo nasledovať náš životný zdroj, potom je doslova nevyhnutné, aby sme počúvli tento verš a hľadeli výlučne na Neho.

Nie je to vôbec otrepanou frázou, ak povieme, že Ježiš je odpoveďou na všetky situácie i problémy. Nedávno som mala príležitosť zažiť túto skutočnosť nanovo. Keď našu rodinu zastihla náhla, nečakaná udalosť spôsobujúca otras mojich základov, mali sme možnosť presvedčiť sa “v priamom prenose”, ako viera v Krista mení postoje a nás samých. Je k tomu ale potrebné mať svoj pohľad zafixovaný na Ježiša a bezvýhradne Mu dôverovať.

Nech nás dnes povzbudia slová úžasnej Corrie ten Boom:

“Ak hľadíš vôkol seba, zažiješ strach,
ak hľadíš do svojho vnútra, zažiješ sklamanie,
ak hľadíš na Ježiša, zažiješ pokoj.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.