Pôst 21 – deň 9

ČAS ČÍTANIA: 2 MIN

… vytrvajme v behu, ktorý máme pred sebou …
Židom 12:1b

Sme veriaci, vieme odpovedať správne na otázky ako veriť, ako bežať a kam chceme dobehnúť. Tak čo? Kde je problém? Problém je v tom, že nič nerobíme. Spomeňme si na príbeh o mudrcoch, ktorí prišli do Herodesovho paláca a vypytovali sa na novonarodeného židovského kráľa. Veľkňazi a zákonníci vedeli správne odpovedať. Je to ľahká otázka, je to tu 6 km odtiaľto, také zabudnuté mestečko – Betlehem. A hneď zacitujú z proroka Malachiáša. Vedia správne odpovedať a čo? Nič. Títo duchovní páni vedia. Majú jasné Písma, nielen pohybujúcu sa hviezdu. Ich reakciou na správu o narodení kráľa – dlho očakávaného Mesiáša je apatia. Zazívajú a idú späť do svojho náboženstva.

Pasivita je dnes problémom väčšiny. Je najväčšou prekážkou vzťahu s Kristom. Povieme áno, verím, že Boh existuje. Ale najprv je moja rodina, moja pohoda, moja viera. ­ A to ostatné? Potom. Možno. Raz. Nepreháňajte to s tým Ježišom.

V ojedinelých chvíľach našej úprimnosti si uvedomujeme, že máme problém s tým, že by sa niekto iný mal stať pánom nášho života. Chceme si vládnuť sami. Chceme byť kapitánmi nášho života a svoj osud pevne držať vo svojich rukách. Každého z nás ohrozuje predstava, že by mal odovzdať absolútnu vládu nad svojim životom Ježišovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.