Pôst 21 – deň 19

ČAS ČÍTANIA: 2 MIN

A stotníkovi Ježiš povedal: Choď a staň sa ti, ako si uveril! I ozdravel mu sluha v tú hodinu.
Matúš 8:13

Život je veľmi krásny a hlavne veľmi príjemne jednoduchý, keď sa deje všetko podľa našich predstáv a túžob. Avšak takéto zasľúbenie o živote sa nikde v Biblii nedočítame. Preto je Biblia plná hrdinov viery, ktorí z lásky k Bohu boli ochotní ísť až za hranice svojho pohodlia, či dokonca života.

Veľkým príkladom viery sa pre nás stáva aj stotník z Kafarnauma, ktorý mal na smrť chorého milovaného sluhu. Ježiš prišiel do jeho mesta a svitla mu nádej. Ježiš na jeho požiadavku odpovedá kladne, je ochotný ÍSŤ. To stotníka veľmi prekvapuje, pretože vie, že podľa židovskej tradície, ak niekto vstúpi do domu pohana, stáva sa nečistým a tu sa stotník začína cítiť nehodný, ak by mal niečo takéto Ježiš kvôli nemu podstúpiť.

A preto hovorí: „Nie som hoden, aby si vošiel pod moju strechu, povedz len slovo a môj sluha ozdravie” (Mt 8,8). Jeho viera bola taká veľká, že sa Ježiš tomu veľmi začudoval. Veríš aj Ty, že Ježiš má moc zmeniť akúkoľvek našu situáciu? Čaká len na našu aktivovanú vieru, na náš pohľad zameraný na Neho a nie na okolnosti. Veď len On jediný je pôvodcom a završovateľom našej viery.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.