Pôst 21 – deň 21

ČAS ČÍTANIA: 2 MIN

Pôstne obdobie sa končí a život pokračuje ďalej. Pevne verím, že si zažil jedinečný čas v Božej blízkosti ako ja. Pri pohľade späť na posledných 21 dní konštatujem jednoduché “nemenil by som, priam by som bol ešte radikálnejší”.

Mám niekoľko doslova obľúbených pasáží z Biblie. Jedna z nich je isto táto:

Spolu so mnou znášaj utrpenie ako dobrý vojak Ježiša Krista. Kto bojuje, nemieša sa do záležitostí všedného života, aby sa zapáčil veliteľovi, ktorý ho najal do služby. A ak niekto preteká, nedostane veniec, ak nepreteká podľa pravidiel.
2. list Timotejovi 2:3-5

Mark Twain raz povedal veľmi zaujímavý výrok: “Neznepokojújú ma tie pasáže Biblie, ktorým nerozumiem, ale tie, ktorým rozumiem.”

Táto pasáž ma znepokojuje. Tak za prvé, život je aj boj. Nie je to len boj, ale sú obdobia kedy bojujeme. Často je to utrpenie všedných dní, boj o charakter či naše čisté svedomie, boj o sexuálnu a morálnu čistotu, boj medzi rodinou a prácou. Isto máš tie svoje boje. Z mojej vlastnej skúsenosti viem odporučiť, že všetko to ide ľahšie ak neočakávam, že všetko bude jednoduché. A v živote človeka, ktorý sa rozhodol nasledovať Ježiša Krista a myslí to vážne už tobôž nie. Som ťa povzbudil, že?

Za druhé, nenechaj sa tak pohltiť záležitosťami všedného života, že by si zabudol na toho, ktorý ťa “najal” do služby – na Ježiša Krista. Zámerne o Ňom denne rozmýšľaj a hovor s Ním. Počúva ťa. Aj keď máš dojem, že rozprávaš len do prázdna. Snaž sa mu zapáčiť hoci aj tým, že mu venuješ pozornosť a si ochotný počúvnuť Ho.

Za tretie, existujú isté pravidlá, ktoré by mali byť pre nás absolútnym štandardom a podľa ktorých by sme mali byť ako nasledovníci Ježiša Krista rozpoznateľní. Čo tak láska, radosť, pokoj, trpezlivosť, nežnosť, dobrota, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť? Ovocie Svätého Ducha, ktoré by malo “dozrievať” v každom z nás.

Ak to s Kristom myslíš naozaj vážne, prosím vytrvaj v behu. Neskonči to spolu s obdobím pôstu. V Kristovi je ešte omnoho viac, ako si doteraz zažil. Kristus je počiatkom, centrom a cieľom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.