Pôst 21 – deň 3

ČAS ČÍTANIA: 2 MIN

Preto aj my, obklopení takým veľkým zástupom svedkov, odhoďme všetku príťaž a hriech, čo nás opantáva a vytrvajme v behu, ktorý máme pred sebou.
Židom 12:1

Život kresťana je ako život bežca. Starosti tohoto sveta a hriech sú zvyčajne hlavné príčiny, ktoré nás brzdia a spomaľujú náš beh po vytýčenej Božej ceste. Na tejto Božej ceste si nemôžeme presadzovať svoju vôľu, ale musíme sa učiť v pokore a poslušnosti nasledovať príklad Pána Ježiša Krista vo všetkom.

Niekedy sú naše životné skúšky ťažké a môžeme klesnúť vo viere, zoslabnúť a dostať sa do beznádeje. Práve preto nám apoštol Pavol v liste Židom 12 prezentuje dve praktické pravdy: “odhoďte všetku príťaž a odhoďte hriech, ktorý vás opantáva”.

Keď ich zachováme, tak nás povzbudia a dodajú nám odvahu v našom behu napriek všetkých úskaliam. Svedkovia viery v novom a starom zákone sú práve tí, ktorí nás môžu inšpirovať, aby sme boli aj my vytrvalí v našom behu k cieľu, tak ako oni. Ale ešte väčším príkladom pre nás je Pán Ježiš Kristus ktorý bol skúšaný vo všetkom. On nám je príkladom v utrpení, vytrvalosti a víťazstve a to víťazstvo patrí aj nám. Lebo čím viac myslíme na naše starosti, tým viac sme nimi zaťažený a preto potrebujeme mať obnovenú myseľ v Kristovi, aby sme neochabovali a neklesali na duchu.

Najväčšie povzbudenie nájdeme v Božom Slove a v modlitbe, majme preto horlivé srdce a túžbu poznávať Pána viac a viac, ako povedal Pavol v liste Filipanom 3:8.

A vôbec všetko pokladám za stratu pre vnešenosť poznania Krista Ježiša môjho Pána.

Náš beh je podmienený duchovnou silou a trpezlivosťou a môžeme v ňom pokračovať, len ak budeme mať pohľad uprený na NEHO, jedine ON nás môže podržať na tejto Ceste do Neba. Jeho pohľad je stále nasmerovaný na nás, je aj náš pohľad nasmerovaný na NEHO?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.