Zrnko múdrosti – deň 11

ČAS ČÍTANIA: < 1 MIN

Kazateľ 7:19-20
Múdrosť posilňuje múdreho viac ako desiati mocní, ktorí sú v meste. Niet totiž na zemi spravodlivého človeka, ktorý robí dobre a nehreší.

Kazateľ 9:17-18
Slová múdrych, vypočuté v pokoji, znamenajú viac ako krik toho, kto vládne nad hlupákmi. Lepšia je múdrosť ako nástroje boja. Jediný hriešnik zničí mnoho dobrého.

Staré príslovie hovorí: “Kameň sa brúsi kameňom”. V živote stretávame rôznych ľudí, avšak len my sa vieme rozhodnúť, ktorí nám zostanú cudzí a ktorých si pustíme tak blízko, že sa z nich stanú bratia alebo sestry. Pán Boh nám dal jeden druhého, aby sme vedeli spolu budovať spoločenstvo a zažívať blízkosť. V období môjho života, keď som túžila najviac rásť a budovať svoj charakter, som sa vždy modlila, aby mi Pán Boh poslal ľudí, ktorí budú múdrejší ako ja a budú vedieť so mnou komunikovať. Nebolo to vždy jednoduché, avšak Boh nás k tomu pozýva. Naše ego musí zomrieť, aby mohol Ježiš začať rásť. Začína to však tebou a tvojou ochotou sa nechať premieňať.

Kto sú ľudia, ktorých si chcem pustiť bližšie a otvoriť im svoje srdce? Pozývam ťa k tomu, aby si spravil/a prvý krok a skúsil/a sa niekomu ozvať už dnes.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.