Zrnko múdrosti – deň 12

ČAS ČÍTANIA: 2 MIN

Kazateľ 7:8-11
Lepší je koniec veci ako jej začiatok, trpezlivá myseľ je lepšia než povýšenecká. Nenáhli sa v duchu za mrzutosťou, lebo mrzutosť spočíva v hrudi bláznov. Nehovor: „Ako to, že minulé dni boli lepšie ako tieto?“ Z múdrosti sa na to nepýtaš. Múdrosť je dobrá s dedičstvom, je výhodou pre tých, čo vidia slnko.

Kazateľ 8:1
Kto je ako múdry a kto pozná význam vecí? Múdrosť rozjasňuje človeku tvár, ale tvrdosť jeho tvár mení.

Od malička som bola veľmi netrpezlivá. Keď sme niekam cestovali, bola som ako oslík z rozprávky Shrek, ktorý sa každých 5 minút pýta “Už tam budeme?”. Nevedela som sa dočkať momentu, keď už niekam prídeme. A keď to trvalo príliš dlho, začala som byť mrzutá, nepríjemná a moja mamina ma zo zúfalosti musela rôznymi spôsobmi zabávať.

Občas mám pocit, že čakáme na to, že nás Pán Boh bude zabávať, keď máme byť trpezliví. Avšak máme možnosť si vybrať aj ten iný údel. Vybrať si premenenú myseľ múdrosťou, ktorá rozjasňuje človeku tvár. Okolnosti môžu zostať rovnaké, avšak skrze trpezlivosť a múdrosť sa my môžeme meniť. A nakoniec zistíme, že trpezlivosť doslova ruže prináša. Jediné, čo potrebuješ, je odovzdať veci Bohu, dôverovať a nechať sa Bohom premieňať.

V akej oblasti potrebujem viac trpezlivosti? V akých veciach v mojom srdci sa nachádza mrzutosť, ktorú potrebujem odovzdať Bohu a vymeniť ju za múdrosť?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.