Zrnko múdrosti – deň 16

ČAS ČÍTANIA: 2 MIN

Jób 42:8-10
Preto si teraz vezmite sedem juncov a sedem baranov, choďte k môjmu služobníkovi Jóbovi a prineste spaľovanú obeť za seba. A nech sa môj služobník Jób modlí za vás; lebo len z ohľadu na jeho osobu nenaložím s vami podľa vášho bláznovstva, lebo ste nehovorili správne o mne ako môj služobník Jób. Nato Elífaz Témanský, Bildad Šúachský a Cófar Naamátsky odišli a urobili, ako im prikázal Hospodin. A Hospodin bral ohľad na Jóba. Hospodin zmenil Jóbov údel, pretože sa modlil za svojho blížneho. Jóbovi zdvojnásobil všetko, čo mal.

Jób sa modlil za svojich “povzbudzovateľov”, slúžil im skôr, ako jeho príbeh dosiahol šťastný koniec. Nečakaj na to, že budeš Bohu slúžiť až keď budú všetky Tvoje problémy vyriešené. Pozdvihni svoj zrak, modli sa a žehnaj tým, ktorí to potrebujú a Boh pohne nie len nimi, ale aj tebou!

Tvoja modlitba má váhu aj keď sa na to necítiš. Často krát pravá modlitba za iných je to, čo nás povzbudí. Jób bol fyzicky aj psychicky slabý a prial si svoju smrť. Ale poznal Božiu veľkoleposť a vedel, že Jemu nie je nič nemožné. Aj keď sme slabí a sami potrebujeme zázrak, Boh nám pripravil dobré skutky, do ktorých môžme vstúpiť a stať sa zázrakom a Božou odpoveďou pre iných.

Vieš využiť príležitosti, ktoré ti Boh pripravil? Si ochotný a poslušný aj keď sám potrebuješ zázrak?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.