Zrnko múdrosti – deň 17

ČAS ČÍTANIA: < 1 MIN

„Ak sa niekomu z vás nedostáva múdrosť, nech si ju prosí od Boha, ktorý prosto a ochotne dáva všetkým, a dostane sa mu jej.“
Jakub 1:5

Čo je múdrosť? Je to encyklopedická vedomosť? Vysoké IQ a prenikavá bystrosť? Alebo je definovaná množstvom informácií, ktoré máme? Máme mnohé rôzne predstavy, čo znamená byť múdry, ale dovoľte mi pridať jeden veľmi dôležitý pohľad.

Keď Boh sám definoval vo svojom rozhovore s Šalamúnom múdrosť – ktorú si mladý kráľ žiadal – hovorí o nej, ako o schopnosti porozumieť okolnostiam a správne sa rozhodnúť (parafráza 1.Králov 3. kap.)

Božia ‘definícia’ múdrosti je veľmi výstižná. V skutočnosti totiž ani množstvo vedomostí ani vysoké IQ či dostatok informácií nám nepomôžu, pokiaľ neporozumieme okolnostiam a nevieme sa správne rozhodnúť. Rozhodnutia robíme denne – niektoré majú veľký, niektoré zanedbateľný význam – niektoré sú však dôležité pre večnosť – tvoju, či tvojich blízkych. Ak máš dnes, či v tomto období pred sebou rozhodnutia, ktoré potrebuješ urobiť a nevieš, ktorým smerom sa uberať, Pán Ťa dnes pozýva: požiadaj ma o múdrosť – dám ti ju! Rád a ochotne. Nepochybuj!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.