Zrnko múdrosti – deň 18

ČAS ČÍTANIA: 2 MIN

„Kde je múdry? Kde zákonník? Kde mudrlant tohto veku? Či Boh neobrátil múdrosť sveta na bláznovstvo? Keďže svet (vlastnou) múdrosťou nepoznal Boha v Jeho múdrosti, zaľúbilo sa Bohu spasiť veriacich bláznovstvom kázania (o Kristovi)
„Veď Božie bláznovstvo je múdrejšie ako ľudia a Božia slabosť silnejšia ako ľudia.“
Prvý Korinťanom 1:20-21, 25

Často, keď sa zamýšľam nad tým, ako jednoduché to urobil Boh pre človeka stretnúť sa s Ním, ako s Otcom, je mi to až čudné. Nie tisíce podmienok, nie rituály, obete, zložité vzorce správania, ktoré tomu musia predchádzať … Ježiš o sebe hovorí, že On je jediná cesta k Otcovi. (Ján 14.6) A kto v Neho verí má večný život (Ján 6.40). Nič viac a nič menej.

Stovky rokov sa k tomu snažíme pridať tisíce strán teológie, ale Boh to urobil tak jednoduché, aby to bolo dosiahnuteľné pre každého – BEZ ohľadu na vek, intelekt či dokonca duševné zdravie. Áno tisíce rokov sa ľudstvo snaží mudrovať nad tým, ako sa môže priblížiť Bohu. Ale v skutočnosti On – vidiac, že naša múdrosť (či mudrovanie) nás ešte viac vzďaľuje od naplnenia skutočného zámeru bytia – ktorým je byť vo vzťahu s Ním – ON SÁM, priblížil sa k nám a urobil to tak jednoduché, že to vyzerá až bláznivé. Nekomplikujme Jeho riešenie – buďme hrdými nositeľmi ´bláznivej´ myšlienky že Ježiš postačuje.

Vieš to? To je skutočný poklad, úžasná pravda. Poznáš ju? Veríš jej? Ak nie, zlož dnes svoje mudrovanie a prijmi Otcovu cestu k Nemu. A ak veríš tomuto pre svet bláznivému Božiemu plánu – podeľ sa oň dnes s niekým, kto ešte stále hľadá múdrosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.