Pôst 21 – deň 1

ČAS ČÍTANIA: < 1 MIN

Preto aj my, obklopení takým veľkým zástupom svedkov, odhoďme všetku príťaž a hriech, čo nás opantáva a vytrvajme v behu, ktorý máme pred sebou.
Židom 12:1

Dnes začína prvý celý pracovný týždeň roka 2019. Je pred nami ďalší rok. Je to rok, v ktorom nás čakajú dôležité rozhodnutia, nové miľniky a nové výzvy. Rok, v ktorom tak veľmi potrebujeme zažiť Božiu blízkosť, veľkosť i vernosť. Rok, ktorý je teraz ako nepopísaná kniha a my držíme v ruke pero a tak veľmi potrebujeme inšpiráciu a vedenie Božie pre každú novú stránku.

Obraz, ktorý popisuje tento biblický text ho prirovnáva k behu. K tomuto behu nám dáva nielen radostnú motiváciu a zasľúbenie, ale aj nepostrádateľnú radu. Radí nám, že ak ho chceme dobehnúť, tak máme odhodiť každú príťaž a tiež hriech, ktorý nás opantáva. Príťažou sú tie veci, ktoré nás zastavujú, spomaľujú a demotivujú. Hriech je to, čo nás od Boha oddeľuje. Máme to odhodiť, opustiť a zažiť slobodu, ktorá dáva novú silu. Nech nám Boh ukáže čo máme odhodiť, aby sme mohli bežať beh tohoto roka víťazne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.